خیل عظیم عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) در شب اربعین، ضمن حضور در حرم مطهر حضرت رضا(ع) به عزاداری مشغول شده و بار دیگر صحنه‏‌هایی از شیفتگی خود را به خاندان اهل‏بیت عصمت و طهارت(ع) به نمایش گذاشتند.

پس از اقامه نماز مغرب و عشا در حرم مطهر رضوی، آیین عزاداری چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) با حضور هزاران زائر و مجاور با محوریت رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد و در این آیین مداحان و ذاکران خاندان عصمت و طهارت(ع) به مداحی و ذکر مصیبت سید و سالار شهیدان پرداختند.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محسن کافی اظهار کرد: قضاوت‌های بی‌جا یکی از معضلات جامعه به شمار می‌رود که متاسفانه در بین عموم بشریت در همه زمان‌ها بوده و خواهد بود در حالی که اسلام به شدت قضاوت بی‌جا را نهی کرده و این عمل را زمینه‌ساز فساد می‌داند.

وی با اشاره به اینکه قضاوت‌ها نابه‌جا از سوءظن سرچشمه می‌گیرد، عنوان کرد: سوءظن یعنی اینکه انسان نسبت به دیگران گونه‌ای بدگمانی و بدبینی داشته باشد و به تعبیری به همه چیز با عینک بدبینی بنگرد، به طوری که گفتار و کردار دیگران را در اکثر موارد حمل بر جهت منفی کند.

خطیب حرم مطهر رضوی ادامه داد: نسخه قرآن برای عدم قضاوت بی‌جا نسبت به انسان‌ها دیگر، ترتیب اثر ندادن به گمان‌هایی است که از علم یقینی برای ما حاصل نشده است.

وی با اشاره به اینکه سوءظن بزرگترین مانع همکاری‌های اجتماعی است، افزود: سوءظن انسان را به زندگی فردی، گوشه‌گیری و مفاسد ناشی از این صفات می‌کشاند.

کافی ادامه داد: یکی از عوامل سوءظن حسادت است، چرا که شخص حسود می‌خواهد از هر طریق از مقام و موقعیت فرد مقابل بکاهد.

وی با اشاره به اینکه فرد حسود رفتار دیگران را توجیهِ صحیح و منطقی نمی‌کند، ابراز کرد: صاحبان تفکر پنج عامل برای بروز سوء‌ظن برشمرده‌اند که شامل ظاهربینی، پرتوقعی، حسادت، معاشرت با انسان‌های بدسرشت و خباثت باطن می‌شود.

وی در ادامه عجله کردن را از دیگر عوامل قضاوت بی‌جا برشمرد و ادامه داد: اگر خصلت عجله و شتاب‌زدگی در وجود انسان کنترل نشود، نتیجهای جز پشمانی و اندوه نخواهد داشت و او را از مسیر اصلی زندگی دور خواهد ساخت.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها